اردبیل ما

پایگاه خبری تحلیلی

اردبیل ما

یک‌شنبه 4 آذر 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 662
  • بازدید: 79
  • 1403/08/10 - 11:53:22

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل خبر‌داد:

شیر سنتی، دلیل اصلی ابتلا به تب مالت

شیر سنتی، دلیل اصلی ابتلا به تب مالت

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل با بیان اینکه اردبیل در رده‌سوم ابتلا به تب‌مالت قرار دارد، گفت: ازآنجایی‌که دلیل اصلی ابتلا به بیماری تب‌مالت شیر سنتی است شهروندان باید از شیر جوشیده یا پاستوریزه استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به نقل از ایرنا، جواد ابیش وند با اشاره به این که تب مالت یک بیماری عفونی است که در اثر ارتباط با دام یا ترشحات دامی یا فرآورده‌های لبنیاتی آلوده به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: تب مالت یک بیماری هزار چهره است و می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کند، فردی را دچار بیماری اعصاب و روان می‌کند، گاهی قلب را درگیر می‌کند و گاهی شخص را دچار کمردرد یا ضعف و بی‌حالی کرده و با ظواهر مختلف خود را نشان می‌دهد.

وی مصرف لبنیات و تماس با دام آلوده را از راه‌های انتقال بیماری تب مالت عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار ۳۱ درصد بیماران دامدار هستند، ۶۸ درصد موارد بیماری تب مالت در روستانشینان و یک درصد موارد نیز در عشایر بروز می‌کند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: زمانی که فرد به بیماری تب مالت آلوده می‌شود میکروب بیماری وارد بدن می‌شود، دوره کمون را طی کرده و بیماری بروز می‌کند.

وی با بیان این که تشخیص و درمان این بیماری بر عهده پزشکان حاذق و متخصص عفونی و داخلی است، افزود: باید راه‌های پیشگیری از این بیماری را بدانیم و با آن مقابله کنیم.

ابیش وند به شهروندان توصیه کرد حتماً شیر جوشیده یا پاستوریزه استفاده کنند و افزود: استفاده از لبنیات سنتی در ابتلا به تب مالت خیلی مهم است، اگر یک قطره از شیر آلوده با دهان فرد تماس پیدا کند سریع مبتلا به این بیماری می‌شود.

پنیر تازه ممکن است افراد را به بیماری تب مالت مبتلا کند

وی با بیان اینکه شیر سه تا پنج دقیقه پس از مرحله به جوش رسیدن باید جوشانده شود، اضافه کرد: پنیر هم جزو بیشترین عوامل سرایت بیماری تب مالت در استان اردبیل است. باتوجه‌به اینکه پنیر با شیر جوشانده نشده درست می‌شود، این پنیر باید دست‌کم سه ماه در آب‌نمک بماند تا عامل بیماری تب مالت از بین برود و سپس مصرف شود.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مردم توصیه کرد: در خرید پنیر تازه از مغازه‌ها باید دقت کنند، حتی فرد هنگام تست طعم پنیر در مغازه‌ها می‌تواند در صورت آلوده بودن به بیماری تب مالت مبتلا شود.

وی تماس نزدیک با دام را یکی از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت ذکر کرد و افزود: در مواقعی به‌ویژه در عید قربان وقتی بچه‌ها گوسفند یا بره را در آغوش می‌گیرند سریع می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند، مردم همچنین باید از خرید گوشت‌های خارج از کشتارگاه‌ها و مراکز مجاز که عامل سرایت بیماری است پرهیز کنند.

ابیش وند خاطرنشان کرد: هنگام نزدیک‌شدن به دام استفاده از دستکش و عینک محافظ باید موردتوجه قرار بگیرد. هنگام کمک به زایمان دام باید برای احتیاط از آلوده‌شدن به ترشحات دامی از وسایل حفاظت فردی استفاده شود، یک فقره ترشحات زایمانی آلوده به عامل بیماری تب مالت ۱۰ به توان ۲۵ عامل بیماری تب مالت دارد؛ چون میکروب تب مالت دارد.

وی اضافه کرد: در استان اردبیل میزان بروز بیماری تب مالت چندبرابر کشور است، چون هم واحدهای دامداری زیادی در استان فعال است و هم مصرف لبنیات سنتی در استان بالاست.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: در پرس‌وجو از بیماران مبتلا به تب مالت در مراکز بهداشتی و درمانی استان اردبیل ۹۵ درصد بیماران گفته‌اند که از شیر و پنیر سنتی استفاده کرده‌اند.

مشاهده ابتلا به تب مالت در اثر مصرف بستنی‌های دست‌ساز

وی در پایان سخنان خود بیان کرد: اخیراً عامل بیماری تب مالت در بستنی هم دیده شده است، توصیه می‌شود از بستنی پاستوریزه استفاده شود، به دلیل بی‌اطلاعی از نحوه جوشانده شدن شیر در بستنی‌های دست‌ساز احتیاط در این مورد خیلی مهم است، هر چند همکاران نظارت و مراکز غیربهداشتی را مهروموم می‌کنند؛ ولی خانواده‌ها و کودکان با مصرف بستنی‌های پاستوریزه باید در تأمین سلامت خود تلاش کنند.

انتهای خبر/ پ

اشتراک‌گذاری

  • شیر سنتی، دلیل اصلی ابتلا به تب مالت

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌ونه منهای سه