- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 318
- بازدید: 112
- 1403/05/27 - 12:15:13
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان اردبیل:
اردبیل به مرز تشنگی نزدیک شد

معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای استان اردبیل گفت: در حال حاضر ما وضعیت اسفناکی را در حوزه منابع آبی اردبیل شاهدیم به طوری که باید اذعان کنیم اردبیل به مرز تشنگی نزدیک شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به نقل از تسنیم حمید فضایلی اظهار داشت: تعداد کل منابع آب استان اردبیل ۱۵ هزار و ۸۹۹ مورد با حجم آبدهی سالانه ۲ هزار و ۱۴۸ میلیون مترمکعب برآورد شده است.وی با اشاره به اینکه منابع آب سطحی اردبیل یک هزار و ۷۶۶ میلیون مترمکعب معادل ۸۲ درصد و منابع آب زیرزمینی ۳۸۲ میلیون مترمکعب معادل ۱۸ درصد از کل منابع آب استان را به خود اختصاص میدهد، خاطرنشان کرد: بخش قابلملاحظهای از منابع آبی استان اردبیل به میزان یک هزار و ۲۲۰ مترمکعب به منابع مرزی اختصاص دارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان اردبیل با اشاره به محدوده مطالعاتی منابع آب استان اردبیل تصریح کرد: این محدودههای مطالعاتی در اردبیل، مشگین شهر، مغان - پارسآباد و طارم خلخال تعریف شده است.
وی وضعیت نگرانکننده محدوده مطالعاتی اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: در حال حاضر ما وضعیت اسفناکی را در حوزه منابع آبی اردبیل شاهدیم بهطوریکه باید اذعان کنیم اردبیل به مرز تشنگی نزدیک شده است.
فضایلی با تأکید بر نقش زنان روستایی در ترویج فرهنگ مدیری مصرف آب با رویکرد تربیتی و تأثیرگذار در خانوادههای روستایی تصریح کرد: قیمت تمام شده آب در ۲۰ سال گذشته ۱۸ برابر شده که ضروری است در این راستا تمهیدات پیشگیرانهای را در زمینه مدیریت مصرف آب در پیش بگیریم.
وی اضافه برداشتها از دشتهای کشور را یادآور شد و بیان کرد: در سطح کشور از منابع آب زیرزمینی بیش از ۶ میلیارد مترمکعب اضافه برداشت وجود دارد که این رقم در استان ما و دشت اردبیل نیز بالاست بهطوریکه اردبیل در حال حاضر در زمره دشتهای ممنوعه تلقی میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان اردبیل بیشترین منابع مصرفی آب را در بخش کشاورزی در اردبیل اعلام کرد و گفت: در بخش شرب ۶۰ درصد مصارف از منابع آب سطحی و ۴۰ درصد از منابع آب زیرزمینی، در بخش کشاورزی ۹۰ درصد از مصارف از آبهای سطحی و ۱۰ درصد منابع زیرزمینی و در بخش صنعت نیز ۲۹ درصد از مصارف از منابع آب سطحی و ۷۱ درصد نیز از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.
انتهای خبر/ ب
دیدگاهها