اردبیل ما

پایگاه خبری تحلیلی

اردبیل ما

یک‌شنبه 4 آذر 1403
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 401
  • بازدید: 57
  • 1403/06/18 - 07:34:05

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل خبر داد:

احیای آداب‌ورسوم کهن برای انتقال به نسل آینده

احیای آداب‌ورسوم کهن برای انتقال به نسل آینده

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: هدف اصلی از برگزاری جشنواره آش و غذاهای سنتی انتقال آداب و رسوم و آثار ناملموس برای نسل‌های آینده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به نقل از تسنیم حسن محمدی‌ادیب در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی در نیر اظهار داشت: این جشنواره را امسال در تحقق شعار سال به صورت مردمی برگزار کردیم که فوق‌العاده با استقبال گرم و بی‌نظیر گردشگران سایر استان ها و همشهریان مواجه شد.

وی تصریح کرد: ویژگی این جشنواره حضور گروه‌های مختلف جامعه به صورت خانوادگی است تا در کنار هم شادی و نشاط را بعد از 2 ماه عزاداری ماه محرم و صفر سپری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در این جشنواره تلاش کردیم تا غذاها و آش‌های فراموش شده منازل ایرانیان را دوباره احیا کرده و به عنوان یک میراث عظیم در کنار آداب و رسوم به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی افزود: احیای این غذاها و آش‌های سنتی زمینه آشنایی بیشتر ایرانیان را با مواریث خود فراهم می‌آورد و قطعا برپایی غرفه‌های 60گانه در قالب این جشنواره ملی فرصتی را فراهم کرد تا مردم به ویژه نسل امروز با غذاهای ارگانیک و سالم آشنایی پیدا کنند.

محمدی‌ادیب در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار ترویج و توسعه این برنامه‌های شادی‌آفرین، سعی کردیم تا در قالب این جشنواره منطقه نمونه گردشگری بولاغلار نیر را معرفی کنیم تا بیش از گذشته گردشگران و مسافران به این منطقه سفر کرده و از زیبایی‌های آن لذت ببرند.

وی به تدارک برنامه‌های متنوع در قالب این جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا سال آینده فراتر از 2 میزبان خارجی که از آذربایجان و افغانستان حاضر شده بودند، از کشورهای دیگر نیز دعوت کنیم تا جشنواره در سطح بین‌المللی و با تنوع و تبحر خاص برگزار شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: این جشنواره در 60 غرفه توانمندی و مهارت سرآشپزان را در کنار صنایع دستی به نمایش گذاشت و در نهایت در قسمت آش سرآشپزان استان‌های زنجان، خراسان رضوی و اردبیل در جایگاه‌‌های اول تا سوم قرار گرفتند و در غذاهای سنتی نیز سرآشپزان استان‌های آذربایجان غربی، افغانستان و زنجان در جایگاه‌های بعدی ایستادند.

وی بیان کرد: ما از مسافران و گردشگرانی که از 2 منطقه در این رویداد حاضر شده بودند در قالب غرفه برگزیده تجلیل کردیم که غرفه خلخال به دلیل ارائه خوراکی و غذاهای سنتی و برتر و از آلاچیق عشایر به عنوان نماد منطقه آذربایجان تجلیل و تکریم شد.

انتهای خبر/ پ

اشتراک‌گذاری

  • احیای آداب‌ورسوم کهن برای انتقال به نسل آینده

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وچهار منهای هشت