- گروه: اقتصادی
- کد خبر: 555
- بازدید: 135
- 1403/07/22 - 08:24:00
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خبرداد:
تولید سالانه ۸۵۰ هزار تن سیبزمینی در اردبیل

معاون بهبود تولیداتگیاهی سازمان جهادکشاورزی استاناردبیل گفت: در استان اردبیل سالانه نزدیک به ۸۵۰ هزار تن سیبزمینی تولید میشود که این حجم از تولید، نقش به سزایی در تأمین نیاز داخلیکشور و همچنین صادرات این محصول به بازارهای خارجی دارد.
غفور آقایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به تشریح جزئیات وضعیت تولید و صادرات سیبزمینی در استان اردبیل پرداخت و گفت: این استان بهعنوان یکی از مهمترین مراکز تولید سیبزمینی در کشور شناخته میشود و سالانه نزدیک به ۸۵۰ هزار تن سیبزمینی تولید میکند که این حجم از تولید، نقش به سزایی در تأمین نیاز داخلی کشور و همچنین صادرات این محصول به بازارهای خارجی دارد.حدوود 60 هزار تن از سیبزمینی تولید شده به مصرف شخصی اختصاص دارد
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰ هزار تن از این تولیدات به بذر خودمصرفی و نیاز کارخانهها میرسد، افزود: حدود ۶۰ هزار تن از سیبزمینی تولید شده در استان اردبیل نیز به مصرف شخصی مردم استان اختصاص دارد که این میزان برای تأمین نیازهای روزمره مردم استان ضروری است و بهنوعی یک پشتوانه محلی برای تأمین امنیت غذایی محسوب میشود.
سالانه باید 300 هزار تن سیبزمین تولید شود تا چرخه تعادل ایجاد شود
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل ظرفیت بالقوهای برای صادرات سیبزمینی دارد که باتوجهبه حجم تولیدات استان، سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار تن سیبزمینی باید صادر شود تا تعادل در چرخه تولید، مصرف و صادرات این محصول ایجاد شود و این مقدار صادرات نهتنها به کاهش مازاد تولید داخلی کمک میکند، بلکه درآمد ارزی قابلتوجهی نیز برای کشور به ارمغان میآورد.
حدود 22 هزار تن سیبزمین از اردبیل به کشورهای همسایه صادر میشود
وی اضافه کرد: در سال جاری حدوداً ۲۲ هزار تن سیبزمینی از اردبیل به کشورهای همسایه از جمله آذربایجان، عراق، افغانستان، ازبکستان، ترکمنستان و همچنین به امارات متحده عربی صادر شده است که به دلیل مجاورت جغرافیایی و روابط تجاری پایدار، مقصدی مناسب برای صادرات سیبزمینی اردبیل به شمار میآیند.
تولید سیبزمینی در اردبیل به یک فرصت اقتصادی تبدیل شده است
آقایی ادامه داد: هرچند تولید سیبزمینی در استان اردبیل به یک فرصت اقتصادی مهم تبدیل شده است، ولی چالشهایی نیز در این حوزه وجود دارد. یکی از مشکلات مهم، تولید بیش از نیاز استان است که این مازاد تولید، در صورت عدم مدیریت، میتواند به کاهش قیمت و زیان اقتصادی کشاورزان منجر شود. ازاینرو، مسئولین استان برنامهریزی کردهاند تا با توسعه ظرفیتهای صنایع تبدیلی، بتوانند از این مازاد به بهترین شکل استفاده کنند و ارزشافزوده بیشتری برای استان ایجاد کنند.
وی بیان کرد: باتوجهبه برآوردها، امکان افزایش صادرات تا پایان سال وجود دارد و انتظار میرود که در صورت تسهیل برخی محدودیتهای موجود در مسیر صدور مجوزها، میزان صادرات به بیش از ۵۰۰ هزار تن برسد.
انتهای خبر/ پ
دیدگاهها