- گروه: اقتصادی
- کد خبر: 706
- بازدید: 114
- 1403/08/21 - 11:03:17
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل خبر داد:
جبران عقبماندگی تسهیلات بانکی مسکن ملی در اردبیل
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از پرداخت و به روز رسانی تسهیلات بانکی واحدهای مسکن ملی در این استان خبر داد و گفت: قرارداد بانکی ۲۶هزار واحد در دست اجرا با بانکهای عامل تا آخر ماه جاری منعقد میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به نقل از ایرنا، محبوب حیدری روز دوشنبه با تشریح آخرین روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل اظهار کرد: در قانون جهش تولید مسکن ساخت ۷۹ هزار واحد به استان تکلیف شده بود که در مرحله اول ۱۲۴ هزار نفر برای این طرح ثبتنام کردند.
وی اضافه کرد: در آن مقطع قرار شد زمینهایی که برای این طرح در نظر گرفته شده در بهترین نقاط مکانیابی شود و از سوی دیگر این طرح در چهارچوب اسناد بالادستی و توسعه شهر هم مدنظر قرار گرفت.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: از مجموع ۱۲۴ هزار ثبتنامی مرحله اول ۱۰۳ هزار نفر واجد شرایط تشخیص داده شدند که از این تعداد ۳۶ هزار نفر تایید نهایی و ۲۹ هزار نفر اقدام به واریز وجه ۴۰۰ و ۸۰۰ میلیون ریالی کردند.
حیدری با بیان اینکه این واریزی مربوط به مرحله تخصیص زمین به متقاضیان است، یادآورشد: بیشترین تعداد متقاضیان در شهر اردبیل با حدود ۲۵ هزار متقاضی است و در سایر شهرستانها هم چهار هزار نفر تایید نهایی شدند.
وی اضافه کرد: زمین مورد نیاز برای ۲۲ هزار تا ۲۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی شهر اردبیل تامین شده و مابقی متقاضیان هم در مرحله تامین زمین قرار دارند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با اشاره به استقبال شهروندان اردبیلی از اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل اظهار کرد: در کل کشور قرارداد احداث ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی منعقد شده که از این تعداد فونداسیون ۳۸۰ هزار واحد اجرا شده که ۲۶ هزار واحد از این تعداد در اردبیل بوده است.
حیدری بیان کرد: در واقع ۶ درصد از واحدهایی که فونداسیون آنها در سطح کشور اجرا شده در این استان قرار دارد و این در حالی است که جمعیت استان اردبیل ۱.۵ درصد جمعیت کشور است و این مهم در سایه حمایت مدیریت استان و تلاش همکاران محقق شده است.
وی با بیان اینکه رعایت کیفیت طرحهای مسکونی خط قرمز ماست، افزود: به هیچ عنوان راضی نیستیم پروژهای کار کنیم که بعد از چند سال تبدیل به بافت فرسوده شود برای همین از کیفیت کار کوتاه نیامدیم و در همه مراحل اجرایی ضمن نمونهبرداری از مصالح، نظارت سختگیرانه اعمال شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: تمام تلاش ما این است دارندگان این واحدها دغدغه آییننامه ۲۸۰۰ یا آییننامه زلزله را نداشته باشند.
حیدری با بیان اینکه میزان پیشرفت پروژهها بر اساس واریزی متقاضیان است، یادآور شد: پروژههایی که ۸۰۰ میلیون ریال واریزی داشتند در مرحله فونداسیون قرار دارند اما به طور متوسط واریزی سایتهایی که واریزی آنها ۳۰۰ میلیون بوده حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
انتخاب واحد و اولویت تحویل بر اساس واریزی متقاضیان است
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: هر قدر آورده متقاضیان به روزتر باشد زمان اتمام پروژه سریعتر خواهد بود ، ضمن اینکه انتخاب واحد و اولویت تحویل هم بر اساس واریزی متقاضیان است.
حیدری با بیان اینکه تا امروز سه هزار نفر واریزی مقرر را نداشتند، اظهار کرد: در صورتی که متقاضیان مبلغ اعلام شده را طی ۱۵ روز آینده واریز نکنند، سایر متقاضیان که واریزی به موقع داشتند، جایگزین آنها خواهند شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل یادآور شد: البته این متقاضیان حذف نمیشوند بلکه به سایر پروژهها که پیشرفت فیزیکی کمتری دارند منتقل میشوند.
وی با اشاره به وقفه سه، چهار ماهه در ارائه تسهیلات از سوی بانکهای عامل در این پروژهها اظهار کرد: بدیهی است وقتی هم آورده متقاضی و هم تسهیلات بانکی به موقع تامین نشود، اجرای طرح با مشکل مواجه میشود.
تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن در استان اردبیل بروز شد
حیدری با بیان اینکه میزان تسهیلاتی که بانکها پراخت میکنند فعلا پنج هزار و ۵۰۰ میلیون ریال است، یادآورشد: در نخستین نشست مربوط به طرح نهضت ملی مسکن در کشور که با حضور وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم برگزار شد ، پروژههای استان اردبیل مطرح و متعاقب این نشست عقبماندگیهای تسهیلات بانکی به خصوص بانک مسکن پرداخت و به روز شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه بانکهای اقتصاد نوین، ملی، تجارت و صادرات در این طرح تسهیلات ارائه میکنند، اظهار کرد: قرارداد احداث حدود چهار تا پنج هزار واحد بسته شده بود که بانکهای عامل زیر بار نمیرفتند. در این نشست به این بانکها تکلیف شد که اقدام به عقد قرارداد کنند و پیشبینی ما این است تا آخر ماه جاری قرارداد بانکی ۲۶ هزار واحد منعقد شود.
انتهای خبر/ پ
دیدگاهها