اردبیل ما

پایگاه خبری تحلیلی

اردبیل ما

شنبه 24 آذر 1403

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل خبرداد:

افزایش رقابت برای سرمایه‌گذاری در خانه‌های تاریخی اردبیل

افزایش رقابت برای سرمایه‌گذاری در خانه‌های تاریخی اردبیل

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: سود بخش بودن سرمایه‌گذاری در خانه‌های تاریخی برای بخش خصوصی ثابت شده و رقابت بین آنها برای تحویل گرفتن خانه‌ها زیادتر شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، به نقل از ایرنا حسن محمدی ادیب روز چهارشنبه با اشاره به این که خانه‌های تاریخی اردبیل در دهه ۸۰ تملک، اما بدون برنامه رها شده بود و خیلی از آنها در حال تخریب بودند ، اظهار کرد: این آثار تاریخی در فهرست میراث فرهنگی ملموس کشور ثبت شده است و در سال‌های اخیر خانه‌های تاریخی تحت تملک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با هدف حفاظت و استفاده بهینه به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شد.

وی افزود: برخی بناهای تاریخی از جمله خانه شریعت در اردبیل در آستانه ویران شدن بود ولی تدابیری برای ساماندهی و مرمت این اماکن اندیشیده شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: سرمایه‌گذار متولی خانه شریعت قول داده است مرحله نخست ساماندهی بنا را تا پایان امسال تکمیل کند و در سایه نظارت‌های کارشناسان کارهای مربوطه به خوبی پیش می‌رود.

وی گفت: خانه‌های خادم باشی، مناف زاده و حمام اوچ دکان با واگذاری به سرمایه‌گذار بخش خصوصی سامان یافته است و کارهای اجرایی همه خانه‌های تاریخی تحت تملک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از سوی بخش خصوصی در حال انجام است و تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

محمدی ادیب اضافه کرد: سرمایه‌گذاران به واسطه هزینه و سرمایه‌ای که برای ساماندهی و ایجاد کسب و کار در خانه‌های تاریخی انجام می‌دهند، می‌توانند سال‌ها از آن استفاده کنند ، به عنوان مثال سرمایه‌گذار خانه تاریخی شریعت به ازای ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ، حق ۲۰ سال استفاده و بهره‌برداری از فضای این بنای تاریخی را دارد و این نوع ساماندهی ابنیه تاریخی با سرمایه بخش خصوصی که سلامت بنا نیز تضمین می‌شود، نوعی ابتکار عمل است.

وی تصریح کرد: سند مالکیت خانه‌های تاریخی به نام سازمان میراث فرهنگی است و به هیچ وجه مالکیت به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار نمی‌شود بلکه خانه‌های تاریخی که فضای مرده و منفی محسوب می‌شدند به فضای ثروت‌آفرین و بانشاط تبدیل شده و چند خانواده درآمد حاصل می‌کنند و این طرح در ترویج صنعت گردشگری نیز موثر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: برخی از خانه‌های تاریخی واگذار شده به بخش خصوصی، مملو از مسافر و گردشگر است به عنوان مثال، خانه تاریخی صادقی از حیث حضور گردشگران بسیار چشمگیر است و بازگشت سرمایه بخش خصوصی در آن به راحتی محقق می‌شود و سرمایه‌گذار مربوطه تلاش می‌کند اجاره آن را تمدید کند.


انتهای خبر/ پ

اشتراک‌گذاری

  • افزایش رقابت برای سرمایه‌گذاری در خانه‌های تاریخی اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وهشت منهای سه