اردبیل ما

پایگاه خبری تحلیلی

اردبیل ما

یک‌شنبه 11 آذر 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 805
  • بازدید: 35
  • 1403/09/11 - 11:19:34

یادداشت؛

جنایات استعماری؛ زخمی بر تاریخ بشر

جنایات استعماری؛ زخمی بر تاریخ بشر

برده‌داری که قرن‌ها به عنوان یکی از سیاه‌ترین صفحات تاریخ بشریت شناخته می‌شود نمادی از بی‌اعتنایی به شأن و کرامت انسانی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اردبیل ما»، وحدت لاهوت فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: روز جهانی لغو برده‌داری فرصتی است تا با نگاهی تاریخی، اجتماعی و انسانی به پدیده شوم برده‌داری و پیامدهای تلخ آن پرداخته شود.

این روز نه تنها یادآور تلاش‌های بشری برای مقابله با بی‌عدالتی است بلکه فرصتی برای بازنگری در مسئولیت‌های کشورهای دخیل در این پدیده و تأثیرات آن بر جوامع امروز نیز به شمار می‌رود.

برده‌داری که قرن‌ها به عنوان یکی از سیاه‌ترین صفحات تاریخ بشریت شناخته می‌شود نمادی از بی‌اعتنایی به شأن و کرامت انسانی است و در این میان کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا نقش اساسی در نظام‌مند کردن و گسترش این پدیده داشتند.

انگلیس، به عنوان یکی از بزرگترین استعمارگران تاریخ نه تنها به خرید و فروش انسان‌ها به عنوان برده اقدام کرد بلکه با ایجاد شبکه‌های وسیع برده‌داری در آفریقا، آسیای جنوبی و کارائیب به استثمار هزاران انسان بی‌گناه پرداخت.

در آمریکا برده‌داری با سیستم کاشت و برداشت پنبه به موتور اصلی اقتصاد این کشور در قرن‌های هجدهم و نوزدهم تبدیل شد و صدها هزار آفریقایی به زور از سرزمین‌های خود ربوده شده و در شرایطی غیر انسانی به آمریکا منتقل شدند و این انسان‌ها در مزارع جنوب آمریکا به شکلی وحشیانه مورد استثمار و بی‌رحمی قرار گرفتند.

برده‌داری در آمریکا نه تنها پایه‌های اقتصادی این کشور را شکل داد بلکه تأثیرات عمیقی بر نژادپرستی ساختاری و تبعیض‌ نژادی بر جای گذاشت که تا به امروز نیز مشهود است.

تصویب قوانین بین‌المللی و تلاش برای لغو برده‌داری در قرون گذشته تنها بخشی از مسیر طولانی مبارزه با این بی‌عدالتی بود اما با این وجود، برده‌داری مدرن همچنان به اشکال مختلفی مانند کار اجباری، قاچاق انسان و بهره‌کشی جنسی ادامه دار و نقش کشورهای توسعه‌یافته در ایجاد نابرابری‌های جهانی، استفاده از نیروی کار ارزان و حمایت از نظام‌های اقتصادی ناعادلانه، نشان‌دهنده تداوم نگرش‌های استثماری گذشته است.

امروز، گرامیداشت روز جهانی لغو برده‌داری تنها به معنای یادآوری گذشته نیست بلکه دعوتی برای اندیشیدن به مسئولیت‌های اجتماعی و اخلاقی در برابر مظلومیت انسان‌ها است و جامعه جهانی باید با بررسی تاریخ، پذیرش اشتباهات گذشته و جبران خسارات وارد شده به ملت‌های آسیب‌دیده، راهی برای برقراری عدالت و برابری پیدا کند.

در پایان باید تأکید کرد که ریشه‌کن کردن کامل برده‌داری چه در گذشته و چه در اشکال مدرن آن، نیازمند همبستگی و همکاری جهانی است و جنایات تاریخی انگلیس و آمریکا نباید فراموش شود بلکه باید به عنوان درسی بزرگ در جهت تقویت احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی مورد توجه قرار گیرد.

انتهای خبر/ پ

اشتراک‌گذاری

  • جنایات استعماری؛ زخمی بر تاریخ بشر

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شانزده به‌اضافه هفت